به گزارش مشرق، سید یاسر جبرائیلی کارشناس مسائل سیاسی در خصوص بحث مذاکرات هسته ای و انتشار فکت شیت اظهار داشت: یکی از استدلال های سستی که در رابطه با امضای پروتکل الحاقی توسط ایران ارائه می شود این است که مدام گفته می شود 125کشور پروتکل الحاقی را اجرا کرده اند پس ما هم طوری نیست که آن را اجرا کنیم.
وی در ادامه افزود: اما واقعیت آن است که بسیاری از این کشورها صرفا برای کسب یک وجهه بین المللی پروتکل را امضا کرده اند و اساسا هیچ گاه خواب تولید و بهره برداری از انرژی هسته ای را هم ندیده اند که موضوع بازرسی های مطرح در پروتکل باشد. آژانس شاید تا ابد هم کاری به کار کشور افریقایی «توگو»(Togo) که پروتکل را امضا کرده نداشته باشد.
این کارشناس مسائل سیاسی خاطر نشان کرد: نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی خوشبختانه حساسیت ویژه ای نسبت به مذاکرات دارند و بارها خواستار انتشار فکت شیت ایرانی شده اند تا در جریان جزئیات مذاکرات قرار گیرند. این مساله یک مساله مهم ملی است و طبیعتا مجلس نمی تواند نسبت به آن بی تفاوت باشد.
جبرائیلی تصریح کرد: چنانکه کنگره امریکا نیز نتوانست به توافق بی تفاوت باشد و امروز طرح بازنگری توافق در کنگره آمریکا نهایی شده است. مجلس شورای اسلامی اگر می خواهد نقش تاریخی خود را در این مذاکرات ایفا کند و اگر می خواهد به فکت شیت نهایی اصلی مذاکرات دست یابد و پیش از توافق در جریان جزئیات آن قرار گیرد چاره ای جز تصویب طرح بازبینی توافق ندارد.
وی تاکید کرد: نمایندگان ما نیز چون کنگره امریکا حق دارند نظر مثبت و منفی خود را دریاره توافق اعلام نمایند به ویژه که متاسفانه تیم مذاکره کننده ایرانی جزئیات مذاکرات را در اختیار مردم و نمایندگان قرار نداده و جزئیات را برای نخبگان و مجلس ارائه نداده است.
جبرائیلی خاطر نشان کرد: حال بیم آن می رود که پس از امضای توافق، نمایندگان ما اعتراض های اساسی به همه توافق یا بخش هایی از آن داشته باشند و اعتراض شان به جایی نرسد. لذا طرح تصویب بازبینی توافق توسط مجلس شورای اسلامی امری بدیهی و ضروری به نظر می رسد. این را هم اضافه کنیم که تنها راه اطلاع از جزئیات مذاکرات پیش از توافق تصویب این طرح است و نمایندگان محترم با جمع ا وری امضا و صدور نامه و بیانیه راهی به جزئیات مذاکرات نخواهد یافت.
منبع: دانا
کد خبر 416815
تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۵
- ۴ نظر
- چاپ
بسیاری از کشورها صرفا برای کسب یک وجهه بین المللی پروتکل را امضا کرده اند و اساسا هیچ گاه خواب انرژی هسته ای را هم ندیده اند که موضوع بازرسی باشند. آژانس شاید تا ابد هم کاری به کار کشور آفریقایی «توگو» که پروتکل را امضا کرده نداشته باشد.
منبع: فارس